Pronađi članak:

31. 5. 2011.

Da li biste dali 1.000 dolara za iPad aplikaciju?



Poenta mobilnih aplikacija je da, osim što su zabavne i/ili praktične, budu i jeftine, kako bi ih preuzelo što više ljudi. Dolar-dva vamo-tamo, nije strašno, pomislili ste kada ste kupovali iPad... Međutim, nisu sve takve - ima i toliko skupih da su skuplje od samog tableta! Sajt Most-Expensive.net, za koji ne moramo da govorimo čime se bavi, napravio je listu od 10 najskupljih aplikacija za Apple iPad. Verovali ili ne, najjeftnija aplikacija na toj listi košta 299,99, a za najskuplje tri se traži po fantastičnih 999,99 dolara! Pa, bre, što to košta toliko?

Primera radi, aplikacija BarMax CA and BarMax NY for iPad, jedna od tri najskuplje, spremiće vas za ispite na najekskluzivnijim američkim studijama prava. Njeni autori su cenjeni stručnjaci sa Harvarda i oni misle da znanje jednostavno vredi mnogo. I vredi, barem tamo... Još jedna vredna "hiljadarke" je The Alchemist SMS, koja nema veze ni sa alhemijom ni sa SMS porukama. Naslov je samo vešta igra reči (SMS je skraćenica za Scrape Management System), a u pitanju je aplikacija koja će pomoći industrijalcima koji rade sa teškim metalima da značajno umanje svoje troškove i ostvare zlatni profit.




Tu su još i Architactile Inception, aplikacija koja će pomoći arhitektama, za koju se traži 499,99 dolara, zatim atlas fizionomije konja (?!), namenjen veterinarima, koji košta 349,99, te MobileCamViewer, koji vam dozvoljava da pratite i kontrolišete do šest Web kamera istovremeno i košta 349,99 dolara. Upotrebnu vrednost ovih skupocenih komada softvera zaista nismo u poziciji da komentarišemo, a vama svakako preporučujemo da pogledate celu listu.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: