Pronađi članak:

28. 6. 2011.

Apple "otpušta" Samsung kao proizvođača procesora?



Kako tvrdi ugledni kineski poslovni magazin Commercial Times, Apple će za sledeću generaciju svojih mobilnih uređaja promeniti proizvođača procesora (SoC čipseta). Istu informaciju preneo je sajt DigiTimes, koji tvrdi da kompanija TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ima veoma dobre šanse da dobije ugovor za proizvodnju Apple A6 čipova. Prve narudžbine bi mogle da budu zakazane za 2012. godinu, a u međuvremenu, Samsung će nastaviti da isporučuje Apple A5 čipove, koji se izrađuju u 45 nanometarskom procesu i trenutno pogone iPad 2.

Analitičari veruju da bi za smenu Samsunga sa pozicije primarnog proizvođača procesora za Appleove proizvode mogla da se nađu bar dva opravdanja. Prvi je taj što TSMC ima veće kapacitete da A6 čipove proizvodi u naprednijem 28-nanometarskom procesoru, a drugi je, naravno, pravni rat koji trenutno vode Apple i Samsung. Kao što smo već pisali, Apple je tužio Samsung zbog povrede patenata i prava na robnu marku, tvrdeći, pre svega, da je Samsung iskopirao izgled iPhonea i iPada. Samsung je odgovorio kontratužbom za povredu patenata.




Iako se Apple nedavno oglasio najavom da bi sa Samsungom moglo da dođe do vansudskog poravnanja, južnokorejski gigant je to kasnije demantovao. Najnovija informacija je da je Apple sada tužio Samsung i u njegovoj "kući", tj. pred sudovima Južne Koreje.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: