Pronađi članak:

28. 6. 2011.

Evropljani žele iPhone



Britanska kompanija Yankee Group objavila je preliminarne rezultate istraživanja koji pokazuju da 40 posto ispitanika namerava da kupi iPhone kao svoj sledeći uređaj.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 5.000 korisnika i 2.250 zaposlenih u IT industriji, spovedeno je na teritoriji pet evropskih država - Ujedinjenom Kraljevstvu, Španiji, Italiji, Nemačkoj i Francuskoj, i pruža uvid u ponašanje, stavove i planove evropskih korisnika mobilnih telefona.




Kao rezultat istraživanja kompanija je iznela podatak da će 40 posto korisnika koji planiraju da kupe smartphone izabrati iPhone, 19 posto njih će se odlučiti za neki Android telefon, 17 za BlackBerry, dok će se za Nokia smartphone odlučiti 15 posto ispitanih.

Ovi rezultati pokazuju da je pozicija Applea na evropskom tržištu sve jača, smatra jedan od analitičara kompanije Deklan Lonergan, ali i da se Nokia i RIM nalaze pred izazovom kako zadržati svoju poziciju na ovom konkurentnom tržištu.

Osim ovoga, istraživanje je pokazalo i da 58 posto ispitanih smatra da su znatno produktivniji ako imaju kod sebe tablet dok putuju, ali i da većina korisnika ima više od jednog mobilnog uređaja.

Izveštaj u celosti biće dostupan od jula.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: