Pronađi članak:

25. 6. 2011.

Koliko je korisnicima bitan 4G?


Sudeći prema istraživanju agencije Morpace, američki korisnici još uvek ne gledaju 4G mobilne mreže i njihove mogućnosti kao posebno značajan faktor pri odabiru smartfona ili operatera.

Naime, čak 65 odsto ispitanika izdvojilo je cenu aparata kao najvažniju, a na drugom mestu, sa 58 odsto "glasova" su mogućnosti mobilne mreže. Međutim, analitičari objašnjavaju da u tu stavku ne spada samo brzina mreže, već i njen opšti kvalitet i pokrivenost signalom. Zapravo, svega 4 odsto korisnika je brzinu mreže izdvojilo kao presudnu pri izboru operatera, dok ih najviše, 29 odsto, prvo gleda na cenu usluga mobilnih provajdera. Drugi najvažniji faktor pri izboru operatera je pokrivenost signalom, za šta se opredelilo 26 odsto ispitanika.



Ipak, ne može se osporiti da su 4G usluge potencijalno interesantne američkim korisnicima. Premda je ustanovljeno da je "samo" 18 odsto ispitanika u vlasništvu nekog telefona koji podržava 4G, njih 34 odsto je izjavilo da bi izabralo (će izabrati) postpaid paket sa 4G uslugama. Solidnih 40 odsto pristalo bi da za 4G usluge plati više od standardnih. Međutim, i dalje veoma čvrstih 42 odsto ispitanika reklo je da im 4G usluge nisu previše bitne.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: