Pronađi članak:

16. 7. 2011.

Novi MacBook Air dolazi sledeće nedelje?


Nakon što smo nedavno čuli najave kako bi novi MacBook Air trebao biti dostupan sredinom srpnja, glasine se sada konkretizuju i govore kako bi Appleov prijenosnik trebao biti predstavljen krajem idućeg tjedna. Najviše promjena novi model donijet će ispod kože, tako se očekuje da će imati 128 GB ili 256 GB SSD (Solid-state drive) memorije.

Pojedini izvori govore kako je najvjerovatnije da će novi MacBook Air biti predstavljen narednog četvrtka ili petka. Očekuje se da će ga pokretati nova generacija Intelovih procesora – Sandy Bridge a trebao bi biti opremljen i super – brzim Thunderbolt portom. Radna memorija trebala bi da bude podvostručena na svim modelima te se tako umjesto sada dostupnih 2 GB očekuju minimalno 4 GB RAM-a. Potrebno je napomenuti da Apple nudi 4 GB RAM-a i uz aktuelni model ali takav upgrade prilično “masno” naplaćuje. Još jedna uporna glasina od proteklih tjedana govori kako će ovogodišnji MacBook Air ponovo oživjeti koncept pozadinskog osvjetljenja tipkovnice.




Apple ima naviku da zajedno sa predstavljanjem novih Mac modela predstavlja i update OS X operativnog sustava. Uzme li se to u obzir onda je sasvim sigurna opklada da će MacBook Air biti prvi Mac koji će se isporučivati sa Mac OS X Lion operativnim sustavom. Ako je ovaj mališa bio predmet vašeg sanjarenja nadamo se da ste vrijedno štedjeli lovu do sada jer nismo sigurni kako će se ubacivanje svog novog hardware-a u cijelu priču odraziti na njegovu cijenu.

iAnatomiju možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: