Pronađi članak:

16. 7. 2011.

VirusBarrier – program za zaštitu iOSa od virusa i malwarea



Ruku na srce, mora se priznati da su Appleovi operativni sustavi uvijek bili manje podložni virusima i malwareu. Međutim, dodatna „linija odbrane“ od ovakvih napasnika nikad nije odmet te je tvrtka Intego (inače proizvođač odličnog anti-malware softwarea za Mac OS X) odlučila ponuditi prvo antivirus i anti-malware rješenje za iOS.

Aplikacija pod imenom VirusBarrier cilja na zaštitu područja koja su najpodložnija za malware napad, poput fileova priloženih u emailu, Dropbox fileova i ostalih unutar iOS filesystema koji je dostupan korisniku. Zbog činjenice da iOS pauzira aplikacije koje rade u pozadini, VirusBarrier ne može ponuditi aktivnu zaštitu već je na korisniku da ručno skenira svaki sumnjiv file na taj način što će pritisnuti (i držati) sumnjiv file/link te odabrati opciju „Open in VirusBarrier.“



Ako imamo na umu da iOS ne može pokrenuti nikakav tip aplikacije koja nije odobrena od strane Apple (osim za slučaj kada je vaš iPhone, iPad, iPod touch jailbreakovan), onda je logično postaviti pitanje: „Zašto se uopće truditi oko nabavke antivirusnog softwarea?“ Odgovor leži u tome što su iUređaji odlični medijatori koji će zaražene fileovi prenijeti na uređaji koji su podložni napadu, poput računala koje pokreće Windows a u nekim slučajevima i Mac OS X. Zražen file neće utjecati na iPhone, ali ako isti file preko iPhonea stavite u Dropbox te ga otvorite na kućnom računalu možete biti u lijepom sosu. Developer poručuje da je VirusBarrier programiran da prepoznaje Mac, Unix i Windows viruse te da će liste sa poznatim virusima biti redovno updateovane.






Za kraj možemo popričati o cijeni. Na App Storeu VirusBarrier možete kupiti po cijeni od 2.99$ a za tu cijenu dobijat ćete besplatne update virusne baze u periodu od godinu dana. Nakon toga, godišnja pretplata na update svježih virusnih baza podataka koštat će 1.99$. Za slučaj da često primljene fileove sa svog iPhonea prebacujete na računalo, ovo bi mogla biti pametna investicija koja će vam pomoći da se brinete manje ali ne zaboravite da je zdav razum najbolja zaštita od malwarea.

- Kupovina na iTunes (2.99$)
- Besplatno preuzimanje
- Nasa galerija iOS aplikacija

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: