Pronađi članak:

10. 8. 2011.

Apple blokirao prodaju Galaxy Taba u EU



U svim zemljama Evropske unije, osim u Holandiji, stopirana je distribucija Samsungovog Galaxy Taba 10.1.

O ovome je najpre izvestila nemačka novinska agencija dpa, a kasnije je za Bloomberg potvrdio i Apple, koji je ovu zabranu, na osnovu kršenja patenata, tražio.

Apple tvrdi da je Samsung u znatnoj meri iskopirao dizajn iPada pri izradi svog tableta, a po tom osnovu tražio je zabranu u Australiji, ali i od suda u Americi.




“Nije slučajnost to što Samsungovi proizvodi znatno liče na iPhone i iPad, od oblika uređaja do korisničkog interfejsa, čak i pakovanja. Ovakva vrsta otvorenog kopiranja je pogrešna i mi moramo da zaštitimo Appleovu intelektualnu svojinu u situaciji kada druga kompanija krade naše ideje”, rekli su iz Applea.

Odluku o stopiranju prodaje Samsung tableta doneo je sud u Nemačkoj, a ona se odnosi na sve zemlje Evropske unije osim Holandije u kojoj važi drugi set zakona. Tamo će Apple morati da podnese posebnu tužbu.

Iz Samsunga još uvek nema zvaničnih komentara ovim povodom, a ono što se sigurno očekuje je žalba ove kompanije na odluku nemačkog suda. Više o samom slučaju možete pročitati ovde.

Preliminarno stopiranje prodaje uređaja svakako nije i konačna presuda o tome krši li Samsung prava o intelektualnoj svojini ili ne, ali je u borbi ove dve kompanije, koja se sve više seli sa tržišta na sudove, bar privremeni poen za Apple.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: