Pronađi članak:

28. 10. 2011.

Android prešišao iOS?



Android kompanije Google postao je napopularnija platforma, sudeći po broju preuzetih aplikacija, koji je prvi put premašio ukupan broj preuzimanja za iPhone i iPad.

Od ukupnog broja, čak 44 odsto aplikacija preuzetih u drugom kvartalu ove godine su iz kategorije Android aplikacija, pokazuje statistika, a 31 odsto aplikacija preuzeto je za uređaje kompanije Apple, pokazuju podaci agencije ABI research.

Talas novih, jeftinijih Android modela koji su letos lansirani očigledno je imao efekta, pa su korisnici prvi put više preuzimali aplikacije za Android. Ovo možda i nije veliko iznenađenje, s obzirom na to da je Samsungov model Galaxy koji radi na Androidu prešišao iPhone po broju prodatih uređaja u poslednjem kvartalu, a da su tokom poslednja tri meseca porudžbine proizvođačima koji isporučuju ove modele porasle za 36 odsto.




Google je Android lansirao 2007. godine, a uspeh ove platforme doprineo je usponu Samsunga do jednog od najuspešnijih proizvođača smartphone modela na svetu.

Ipak, uprkos tome što vodi u ukupnom zbiru, broj preuzetih aplikacija po korisniku i dalje je na strani kompanije Apple. Na svaku aplikaciju koju preuzme vlasnik Android uređaja, onaj ko ima neku od spravica kompanije Apple preuzme - dve, prenosi "Dejli mejl".

naslovi.net

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: