Pronađi članak:

5. 10. 2011.

iPhone 4S - Sve što trebate da znate (kompletna specifikacija)!



Apple je danas predstavio novi model najpopularnijeg telefona na svetu iPhone 4S. U ovom clanku cemo napisati detaljno sve sto trebate da znate o ovom uredjaju.

Za pocetak moze se primetiti blago razocarenje jer je ocekivan potpuno redizajniran iPhone 5 veceg ekrana. iPhone 4 nam donosi A5 procesor, 8MP kameru sa 1080p HD video zapisom. A najvaznija funkcija je svakako Siri asistent za komandovanje glasom kome postavljate pitanja ili zadajete naredbe.

Dostupan je kapaciteta 16GB, 32GB i po prvi put u istoriji iPhona od 64GB. U Americi se moze naruciti od petka i bice dostupan od 14. oktobra u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Nemackoj i Japanu, a ostatak Evrope (bez Srbije narabvno), Meksiko i Singapur 28. oktobra.

U Americi pored AT&T i Verizon mreze, bice dostupan i kod Sprint operatera.

Evo i cena (uz dvogodisnji ugovor):





Pa da krenemo sa opisom funkcija.



Siri lični asistent

Inteligentan asistent koji pomaze da zavrsite obaveze. Sve sto trebate jeste da pitate. Sada glasom koristite iPhone. Pricate sa Sirijem kao sa osobom "Dali mi je danas potreban kisobran?" i Siri ce vas ne samo razumeti nego ce shvatiti sta zelite. Pronaci prave aplikacije za najbolji odgovor, bas kao licni asistent, i odgovoriti vam. Pozivi, slanje SMSa, kalendar, podsetnici...

Više detalja o Siri asistentu pročitajte u zasebnom članku ovde.



Dual-core A5 čip

Najmocniji procesor za iPhone do sada. Dva jesgra daju duplo vise snage i do sedam puta brzu grafiku sto cete osetiti u mocnim igricama, pokretanju aplikacija, surfovanju internetom... A uz sve to stednja baterije.






8MP kamera

Prema Apple-u ovo je mozda najbolja kamera na telefonu. Ima novu optiku, dodato je jos jedno socivo i sada ih ima pet, otvor blende je povecan na f/2.4. Takodje ima novi procesor za obradu fotki i sada je u konkurenciji sa Point'n'Shoot aparatima. Senzor automatskog balansa bele boje, preciznije boje, prepoznavanje lica, smanjenje mutnoce priliom pokreta. A kako fotke ispadaju pogledajte u ovoj galeriji.



Video snimci u HD 1080p rezoluciji

Nova kamera omogucava snimanje u 1080p HD rezoluciji zahvaljujuci novoj optici. Boje su poboljsane, uvedena je stabilizacija video snimaka. Mozete editovati snimke odmah na iPhonu i deliti sa drugima.






Inteligentna antena

Prvi telefon koji "pametno" prebacuje sa jedne antene na drugu kako bi kvalitet poziva bio bolji. Povecava HSDPA prenos podataka do 14.4 Mbps sto znaci brza konekcija, brze ucitavanje i preuzimanje. iPhone 4S je takodje "svetski" telefon. Ovo znaci da se moze koristiti bilo gde u svetu. Bilo da ste GSM ili CDMA pretplatnik mozete koristiti roaming mreze u 200 svetskih zemalja.



Apple nije propustio da izreklamira i stare funkcije koje dolaze uz novi iPhone kao sto su iOS 5, iCloud, Retina Displej i FaceTime. One su predstavljene pre vise meseci tako da ne mozemo da ih smatramo novostima.

Sve ovo opisano mozete pogledati u detalnom video snimku ovde.

Evo i detaljnih tehnickih specifikacija:



Shvakako da se radi o prelaznom modelu koji nije uveo nista revolucionarno. Ako imate neki stariji model iPhona (2G, 3G ili 3GS) mozete kupiti iPhone 4S. Ali ako imate iPhone 4, zadrzite ga. Sta mislite? Hocete menjati svoju cetvorku za 4S?

izvor

1 коментар:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: