Pronađi članak:

8. 12. 2011.

"Android je ispred iPhona"



Govoreći na konferenciji LeWeb u Parizu, Erik Šmit, predsedavajući UO kompanije Google, rekao je da je u ovom momentu Android ispred iPhonea.

Obrazlažući tu svoju izjavu Šmit je rekao da ima mnogo više proizvođača Android uređaja, opcija, besplatan je, isporučuje se više jedinica i cena uređaja je jeftinija.

Ali je istakao i da Android nije nastao po ugledu na iPhone, već da je Android nastao pre njega.




Inače, zvanična prodavnica aplikacija za ovu platformu, Android Market, ovih dana zabeležila je novi rekord - 10 milijardi preuzimanja aplikacija.

Na pitanje o Google Plusu i konkurenciji sa Facebookom, Šmit je rekao da se ne radi samo o tome da se takmiči sa Facebookom i ponudi mreža koja nudi bolju kontrolu privatnosti, već i da drugi servisi, kao što je na primer YouTube, uz dozvolu korisnika, a na osnovu informacija o tome kako su kreirani krugovi na Google Plusu, postanu društveniji.

Intervju u celini možete pogledati u priloženom videu. Premotajte na 41:12 da cujete odgovor na pitanje u vezi sa iOS-om:



Inače, poznati sajt Gizmodo preneo je tokom jučerašnjeg dana da čak i papa koristi Android. On će sa svog Sony tableta na Androidu aktivirati osvetljenje za praznike.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: