Pronađi članak:

14. 1. 2012.

Apple kupio proizvođača SSD diskova



Kompanija Apple saopštila je da je kupila proizvođača diskova, kompaniju Anobit Technologies.

Proizvodi te izraelske kompanije, kao što su diskovi zasnovani na fleš memorijama (solid state disk, SSD) koriste se u centrima za obradu podataka, ali i u čitavom nizu uređaja različitih proizvođača. Od Appleovih uređaja to suiPad, iPhone i MacBook Air.

Dve kompanije nisu objavile finansijske detalje kupovine, iako izraelski mediji navode da je u pitanju iznos od 500 miliona američkih dolara.




Apple je jedan od najvećih potrošača NAND fleš memorija, tako da analitičari povezuju ovu kupovinu sa nekim problemima oko pouzdanosti SSD diskova. Ti problemi su se javili u poslednje vreme, uporedo sa smanjivanjem njihovih dimenzija.

Kompanija Anobit je do sada predstavila dve serije SSD diskova pod nazivom Genesis. Za razliku od diskova drugih proizvođača, ovi diskovi imaju kontroler koji koristi firmver nazvan MSP (memory signal processing). Ta tehnologija povećava odnos između signala i šuma, tako da je čitanje podataka moguće čak i u slučajevima povećane interferencije.

Pored toga, MSP kontroler povećava izdržljivost standardnih diskova sa memorijskim ćelijama u više nivoa (multilevel cell, MLC) i broj ciklusa upisivanja/brisanja sa 3000 na preko 50.000. To SSD diskove sa MLC technologijom čini pogodnim za upotrebu sa zahtevnim aplikacijama sa velikim brojem operacija, kao što su relacione baze podataka.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: