Pronađi članak:

1. 3. 2012.

Best Buy snizio cene iPada 2, čisti police za novu verziju



Američki prodajni lanac tehničke robe Best Buy počeo je još preko vikenda da reklamira Appleov iPad 2 sa cenom sniženom za 50 dolara, čime je zapravo signalizirao da je na pomolu nova verzija ovog tabličnog računara.

Sniženje važi za sve modele, bez obzira na kapacitet memorije (16, 32 ili 64 GB) i vrstu povezivanja (Wi-Fi i 3G). Tako, na primer, model sa 16 GB i Wi-Fi vezom, koji inače košta 500 dolara, sada se prodaje za 450 dolara, dok najskuplji model sa 64 GB i Wi-Fi i 3G vezom umesto uobičajenih 830 dolara košta 780. (Na ove iznose valja dodati i porez od oko 8%.)



Sniženja cena za ove Apple računare su retka, a poslednje se desilo na tzv. Crni petak u novembru 2011. Neki konkurenti su nedavno napali Apple na planu cena. Amazon je, recimo, početkom februara ponudio tri Kindl (Kindle) proizvoda po ceni jednog iPada 2.

Apple će svoj novi iPad najaviti 7. marta, ali niko ne zna da li će imati redni broj 3 ili neku drugu oznaku. Na spisku očekivanih promena najviše se pominju četvorojezgarni procesor, podrška za povezivanje u LTE mreže i Retina ekran. Iz procurelih slika koje se pojave s vremena na vreme, mogla bi se napraviti zanimljiva frankenštajnska slika novog iPada.

Prema poslednjim objavljenim podacima Apple drži 57% tržišta tabličnih računara nakon što je u četvrtom tromesečju isporučio 15,4 miliona primeraka iPada.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: