Pronađi članak:

29. 4. 2012.

Aplikacije glavni razlog za kupovinu smartfona



Prema istraživanju “Emerging App Culture” koje je obavio Ericsson ConsumerLab, pored želje za konstantnom i brzom internet konekcijom, glavni razlog za kupovinu pametnog telefona su mobilne aplikacije.

Ovo istraživanje, sprovedeno u Rusiji, Indiji i Brazilu u kome je učestvovalo 5.000 korisnika između 15 i 54 godine, pokazalo je da novi vlasnici pametnih telefona prihvataju aplikacije istim tempom kao i već postojeći korisnici.

Takođe, 69% korisnika pametnih telefona, koji su učestvovali u istraživanju, pristupa svakodnevno internetu kroz aplikacije, dok 20% svakodnevno koristi aplikacije za gledanja videa, televizije i navigacije.

Među 10 najpopularnijih aktivnosti korisnika koji su tek kupili pametne telefone su: „čekiranje“ na različitim lokacijama, korišćenje navigacije, gledanje internet televizije, filmova, igranje online i igara na društvenim mrežama i praćenje vesti.



Ipak, mobilne aplikacije se koriste drugačije na ova tri tržišta.

U Indiji najčešće koriste svoje telefone za preuzimanje personalizovanih aplikacija poput screen saver-a, pozadina, kao i za korišćenje društvenih mreža.

U Rusiji korisnici pre svega koriste aplikacije koje su im potrebne u svakodnevnom radu poput navigacije, upoređivanja cene proizvoda, barkod skenera i rečnika dok u Brazilu vlasnici pametnih telefona najčešće uživaju u interakciji na društvenim mrežama.

Takođe, dva od pet korisnika retko ili nikada ne posećuje zvaničnu lokaciju za preuzimanje aplikacije. Oni uglavnom preuzimaju aplikacije od treće strane, odnosno sa foruma i nezvaničnih sajtova. Kako bi uštedeli na mobilnom prenosu podataka, više od polovine korisnika prvo preuzima aplikaciju na svoj računar da bi je kasnije prebacilo na telefon.

Što se tiče svakodnevnog korišćenja aplikacija, 49% vlasnika pametnih telefona ih koristi za društvene mreže, 39% za četovanje, 31% za pregled vremenskih prilika, 26% za čitanje vesti dok 20% koristi GPS i navigaciju.

Kompletno istraživanje možete pogledati ovde (PFD fajl).

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: