Pronađi članak:

1. 6. 2012.

Apple zarađuje 500 miliona dolara kvartalno od iPad futrola


Kompanija Apple zarađuje čak 500 miliona dolara kvartalno od futrola za iPad. Ovaj podatak izneo je Ričard Kramer iz kompanije Arete Research, u sklopu izveštaja o "otklonu od hardvera", koji ima za cilj da pokaže da se u IT industriji ne mora zarađivati samo na uređajima i prodaji uređaja, odnosno mobilnom hardveru.

"Apple je jedan od prvih koji su fokus pomerili od hardvera. Najbolji pokazatelj je iPad Smart Cover, koji poseduje većina korisnika Apple tableta i koji kompaniji donose 500 miliona dolara kvartalno.



Kramer je rekao da će ova promena tek uzeti maha, te da bi to moglo pomoći kompanijama kao što su LG, Sony i Motorola, koje su sve doživele pad zarade u prethodnoj godini. "Postoji veliki problem sa diferencijacijom mobilnih uređaja među proizvođačima, i to je rastuća briga. Smartfoni običnim potrošačima veoma nalikuju jedni na druge."

Rekao je da očekuje da se ti trendovi preokrenu tokom 2013. godine. Takođe, on smatra da bi prodaja mnogih kompanija mogla da opadne već naredne, a posebno sledećih godina, budu li ignorisana upozorenja koja su izneta, posebno vezano za diferencijaciju proizvoda.

Ako vas zanima kako da Smart Cover sa starim iPadom, pročitajte ovaj članak.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: