Pronađi članak:

27. 10. 2012.

Apple sprema internet radio servis?


Internet radio servisi stekli su zavidnu popularnost širom svieta. Servisi kao što su Pandora ili Spotify spadaju među najprepoznatljivije i najkvalitetnije koje svojim članovima nude pristup prilično obilnim količinama muzike za određenu mesečnu naknadu ili besplatno uz određena ograničenja.

Glasina da Apple radi na internet radio servisu nije nova a Bloomberg saznaje kako će taj servis sa radom krenuti početkom naredne godine.

Za razliku od gore pomenutih renomiranih servisa Apple bi svoj nudio potpuno besplatno ali uz dodatak reklama. Izvori koji su upoznati sa celom situacijom kažu kako je Apple-ov menadžment trenutno u pregovorima sa čelništvom najvećih izdavačkih kompanija kao što su Sony, Warner i Universal, a najveće pitanje koje treba biti rešeno je raspodjela prihoda stečenog od tih reklama.




Navodno bi dogovor trebao biti postignut do polovine narednog meseca što bi kompaniji iz Kupertina omogućilo da ovaj servis “pusti u pogon” u prvom tromjesečju nadolazeće godine. Ne zaboravimo da je prodaja muzike putem iTunesa važan prihod za Apple i da je su oni u izrazito bliskim odnosima sa većinom relevantnih izdavača. Imajući to u vidu možemo biti sigurni da će se zajednički jezik naći skoro.

Na koji će način Apple-ov radio funkcionisati i koje će biti njegove mogućnosti nije još poznato.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: