Pronađi članak:

23. 10. 2012.

Evo šta je Apple sve predstavio na današnjoj konferenciji



Apple je upravo završio prenos svoje konferencije u San Hozeu. Iako je bio video prenos ima vas koji nisu stigli da pratite. U ovom članku ćemo vam ukratko ispričati čime nas je sve Apple obradovao.

iPad mini

Najveće isčekivanje bilo je u vezi sa potpuno novom kategorijom iPada manjih dimenzija - iPad mini. Dosta stvari je bilo poznato mesecima unazad. On ima očekivane dimenzije ekrana 7,9 inča. Dolazi u 2 boje crnoj i beloj, sa odgovarajućom poleđinom iste boje. Rezolucija je 1024x768px. Pokreće ga A5 čip ima Facetime HD (prednju) kameru, 5MP iSight kameru (zadnju), LTE povezivanje, WiFi, Lightning konektor. A baterija traje dobrih 10h. Ima podršku za Siri ali nema Retina ekran. Uz njega ide i novi Smart Cover.

iMac

Drugo po nama veliko osveženje dolazi kao potpuno novi, tanki iMac od stakla i aluminijuma. Ovaj iMac je toliko tanak da prethodni model koji je već sam tanak deluje glomazno. Ekran je za 40% mane zapremina koji je na ivicama širok svega 5mm. Poseduje poslednje Intelove procesore i nVidia grafiku. Od novina tu je Fusion Drive koji kombinuje najbolje od hard diskova i flash diskova. Od povezivanja tu su USB 3, Thunderbolt, WiFi, Bluetooth. Dva mikrofona i 720p kamera. Dolazi sa Magic Mouse-om i bežičnom tastaturom. Dolazi u dve veličine 27 i 21 inča.




MacBook Pro

Predstavljen je manji model najnaprednijeg laptopa u industriji. U pitanju je 13-inčni Retina MacBook. On je za 20% tanji od trenutnog 13-inčnog modela. Osnovni model je od 2.5GHz Intel Core i5. Intel HD grafika4000, 8GB 1600 MHz memorije, do 768GB of flash kapaciteta. Dva Thunderbolt i dva USB porta. FaceTime HD kamera, dvostruki mikrofoni, poboljšani zvučnici, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 MagSafe 2 port za napajanje.

Mac mini

Osvežen je Mac mini i ima i5 i i7 quad-core procesore i integrisanu grafiku bržu za 65%. Zadržao je kompaktan aluminijumski dizajn. Sadrži USB 3 portove kao dodatak trenutnim Thunderbolt, HDMI, SDXC, Gigabit Ethernet i FireWire 800 portovima.

iPad 4. generacije

Danas je predstavljen i novi "novi iPad". U pitanju je osvežena verzija koja sada poseduje A6X čip, onaj iz iPhona 5. Zatim Lightning konektor, FaceTime HD kameru i ultra brzop bežično povezivanje.

Od aplikacija predstavljeni su iBooks 3 i iBooks Author koji su dostupni danas.

Detaljnije o svakom proizvodu možete čitati u zasebnim člancima. Koji proizvod je vas najviše zainteresovao?

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: apple

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: