Pronađi članak:

18. 1. 2010.

Zašto Skype bez Push-a?



Ako ste se zapitali zasto Skype nema Push obavestenja ili zasto se (zvanicno) ne moze koristiti putem 3G signala, Piter Parks, Skype bloger je dao neka objasnjenja:

Pre svega radi se na omogucavanju Push obavestenja. Ocekuje se. Uskoro. Radimo na ovome, i izbacicemo verziju koja sa Push-om kada se usavrsi ova mogucnost.

Sto se tice razloga zasto ne postoji verzija za telefoniranje putem 3G, razlog nije operater vec Apple. Uveliko postoji verzija koja podrzava ovakav nacin pozivanja ali App Store ne dozvoljava promet. Sam Apple je stavio zabranu na ovako nesto. A zasto?



Kada Apple blokira neku funkciju na iPhonu, to uglavnom znaci da zakuvavaju nesto slicno samo na njihov jedinstven nacin. Npr. Apple je blokirao video na iPhonu i iPhonu 3G samo zato sto je pripremao da izbaci ovu mogucnost na iPhonu 3GS. Mozda se Apple priprema za novi nacin VoIP-a.

Oni koji imaju otkljucan i jailbreak-ovan telefon, i dodatak poput 3G Unrestrictor-a, nemaju problem sa ovime.

Ukoliko jos uvek nemate Skype, preuzmite ga odavde besplatno!

2 коментара:

  1. Jedna ispravka, moguce je telefonirati skype-om preko 3G-a, samo instaliraj 3GUnrestrictor - http://mofodj.net/~crashx/mobile/3G_Unrestrictor.html i uzivaj ... provereno radi

    ОдговориИзбриши
  2. ... sad videh da si stavio u textu 3GUnrestrictor :) pa obrisi prethodni post ....

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: