Pronađi članak:

4. 2. 2010.

Automatsko Bluetooth zakljucavanje racunara



Predstavljamo vam dva programam za zastitu racunara uz pomoc iPhona tj. Bluetooth-a. Jednostavno ali invativno resenje zakljucavanja racunara automatskom detekcijom Bluetooth signala. Program detektuje Bluetooth uredjaje u okolini i odredjuje da li ce se racunar zakljucati ili otkljucati.

Resenje je u Bluetooth tehnologiji koja spaja telefon i racunar/laptop. Kada dodje do gubitka BT signala udaljavanjem korisnika (iz "zone sigurnosti"), koji sa sobom nosi iPhone, od racunara, softver ce automatski inicilalizovati zaklucavanje racunara. Uslov za koriscenje je BT adapter na racunaru koji se moze kupiti jeftino.




Phoenix Freeze
Program je malo lepseg dizajna i nije bespatan vec se preuzima probna verzija. Posle toga program istice i mora se ili deinstalirati ili kupiti. Pogledajte demonstracioni video:


Link za preuzimanje (trial 15 dana)



Bluelock
Je ruznog interfejsa ali je besplatan i ne zahteva instalaciju zato ga mozete probajti i zadrzati ukoliko vam se ucini korisnim.



Link za peruzimanje (besplatan)

Posto programi ne zahtevaju instaliranje dodatnih aplikacija na telefon, i oslanjaju se na sam BT signal, moguce je koristiti sa bilo kojim mobilnim telefonom.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: