Pronađi članak:

15. 2. 2010.

Opera, prvi utisci



Wired magazin je imao priliku da testira Operu za iPhone i njihov utisak je da je brza iako nema podrazumevanu opciju tzv. stipanja za zoom (pinch to zoom). Umesto toga, korisnici moraju duplim klikom da zumiraju stranice stoje nedostatak, iako kazu da u toku testa nisu imali potrebu za tom opcijom.

"Listanje kroz stranice je glatko bez ikakvog zastoja bez obzira na velicinu stranice. Interfejs je brzog odziva kao sto se i ocekuje od iPhona."

Za razliku od verzija za Simbian, verzija za iPhone pamti koja stranica je poslednja pregledana, sto nije novost kod ostalih pretrazivaca (Safari), ali svakako jedna trazena opcija kod ljubitelja Opere.

Iako je test pozitivan, postoje velike sanse da Apple ne prihvati distribuciju Opere kroz AppStore kao konkurent Safariju. Ali iz Opere kazu da su ispunili sve uslove, koji su ranije predstavljali problem u vidu tehnologije za kompresiju koja nije obradjivala bogate zahtevne dokumente kao Safari i zato sto nisu obradjivali HTML vec koristili licne binarne reprezentacije web stranica.

Ovo sto govore zvuci da program moze da koegzistira udobno rame uz rame sa Safarijem na iPhonu a da korisnik sam odlucuje koji ce pretrazivac koristiti u zavisnosti od starnice koju zeli da poseti. Do tada cekamo da se Apple izjasni prema ovoj kompaniji.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: