Pronađi članak:

5. 6. 2010.

Apple promovira HTML5Apple je u potpunosti odbacio podršku za Flash u svojim mobilnim proizvodima i umjesto te Adobeove tehnologije odlučio podržati nove web standarde kao što su HTML5 ili CSS3


HTML5 je najnoviji standard za world wide web, stvoren s ciljem da se standardizira podrška za multimedijalne sadržaje, te smanji broj dodataka potrebnih da bi se uživalo u prikazu. Kada govorimo o dodacima, mislimo na tehnologije poput Flasha ili Silverlighta, koje je potrebno dodatno instalirati u web preglednik kako bi mogli pregledati određene sadržaje. HTML5 omogućava prezentaciju video sadržaja, foto galerija ili audio materijala bez potrebe za bilo kakvim nadogradnjama preglednika.

Kako bi pokazao što sve HTML5 može, Apple je napravio prikaz HTML5 funkcionalnosti na svojoj web stranici. Link na točno odredište ćete pronaći na kraju teksta. Prezentirani su multimedijalni sadržaji na web stranicama pomoću tehnologija HTML5, CSS3 i JavaScript. Nažalost, u svim blagodatima tih modernih tehnologija ćete moći uživati tek ukoliko stranicu otvorite Appleovim preglednikom Safari. U to se ubrajaju i preglednici Safari instalirani na uređajima iPhone i iPad.

Apple želi istaknuti da njegovi uređaji iPhone i iPad nisu tehnološki zaostali zbog nepodržavanja Flasha, već su tehnološki napredni i promoviraju nove web standarde. Ipak, činjenica da sve to (zasad) radi samo u Safariju neće baš razveseliti korisnike koji su navikli na druge web preglednike, kao što su Firefox ili Internet Explorer.


Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: