Pronađi članak:

30. 7. 2010.

Nova žrtva "iFixit"- Magic TrackPad


Majstori iz iFixit završivši sa novim iPhone 4, odlučili su se za novi proizvod kompanije Apple — Magic TrackPad. Uhvativši se šafcigera i posebnog plastičnog ključa za fino i pažljivo otvaranje "nježnih" elemenata, su se uhvatili posla. Ipak pre ambiciozno su krenuli, zaboravili su... toplotni pištolj. Ali ajmo o sve poredu.

Kad su uređaj izvadili iz kutije, izvadili su mu baterije. Hirurzi su uzeli svoje plastične skalpere i skinulu donji poklopac - lagano je spao sa svog mijesta i otvorio se pogled na unutrašnjost TrackPad-a.

Momci iz iFixit kažu, da su posljednji proizvodi od Apple-a toliko tanki, da ih prosječni korisnik neće moći rastaviti a da ih pritom ne povrijedi. Magic TrackPad nije izuzetak.Da bi skinuli stakleni tačpad od svog kućišta, morali su koristiti toplotni pištolj, poseban alat koji izduvava mlaz vrućeg vazduha.

Sad kad je urađaj bio potpuno rastavljen, moglo se vidjeti od čega se on sastoji. Na glavnoj ploči se čip Broadcom BCM2042 (označen crveno bojom) koji sliži za Bluetooth - konkciju, a isti se koristi i u Magic Mouse-u. Sa lijeve strane komfortno se osjeća Broadcom BCM5974 (narandžasta boja) — čip koji je odgovoran za funkcionisanje multitač-a. Interesantno je da je identičan ugrađen i u iPhone, iPod Touch i MacBook Air. Naravno, novi trekpad u sebi smještava i druge čipove, ali nisu toliko zanimljivi običnom korisniku a pogotovo novajliji.

Presuda poznatih majstora: Magic TrackPad se sastoji od devte dijelova i sklopljen je na najbolji način. Takođe ne savjetuju se samostalno upuštati u ovakvu "avanturu" iz dva razloga: ne samo da ćete ostati bez garancije nego možete ostati i bez neke funkcije svog novog gedžeta.


Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: