Pronađi članak:

7. 1. 2011.

Otvoren Mac App StoreApple je napokon predstavio svoj Mac App Store, trgovinu odnosno aplikaciju putem koje možete kupovati i preuzimati OS X aplikacije za svoje Mac računalo.Mac App Store je Macovima ono što je iTunes App Store korisnicima iPhonea, jednostavan način da nađu, kupe, preuzmu i ažuriraju aplikacije na svoje računalo.

Mac App Store zasad nudi preko 1000 aplikacija, izjavio je u objavi za medije direktor Applea Steve Jobs.

Razvoj Mac App Storea, Chrome Web Storea i drugih jednostavnih trgovina iznimno je bitan za daljnji razvoj desktop i web softvera koji postaje sve dostupniji krajnjim korisnicima.

Za korištenje Mac App Storea trebat će vam Mac OS X Snow Leopard. Samo skinite najnoviji softverski update i s njim ćete preuzeti besplatni Mac App Store. Više informacija o Appleovoj softverskoj trgovini naći ćete na službenoj web stranici.

Sam Mac App Store je besplatna aplikacija koju ćete naći u Appleovom meniju ispod “Software update” te “Applications” datoteci gdje će se nalaziti i sav softver koji instalirate. Iako su se neki bojali da će Mac App Store potpuno zamijeniti normalnu instalaciju aplikacija, radi se samo o dodatnom, jednostavnijem načinu preuzimanja softvera.Mac App Store se skriva iza ikonice kao i svaka druga aplikacija.


Za kupovanje u Mac App Storeu koristite svoj Apple ID.
Ako dosad niste primijetili, sučelje Mac App Storea je identično iTunes App Storeu.


Korisnici iPhonea i ostalih iOS uređaja će se stoga brzo snaći, a za kupovanje ćete koristiti Apple ID.


Naslovnica Mac App Storea identična je iTunes Storeu za iPhone, iPod Touch i iPad aplikacije.


Na naslovnoj stranici Mac App Storea naći ćete popis novih i zanimljivih aplikacija. Neke od tih aplikacija će biti izdvojene ovisno o popularnosti ili dobrom ocjenom.
Neke od njih poput Thingsa poznate su vam kao standardne OS X aplikacije, neke poput Angry Birdsa su počele kao igre na iPhoneu, dok su neke razvijene isključivo za Mac App Store.Opis najpopularnijih aplikacija još se razvija iz očitih razloga.


Mac App Store je možda i prejednostavan, jer je vrlo lako početi preuzimati aplikacije poput Angry Birdsa uz jedan klik.Nakon što kliknete “Buy”, aplikacija će se početi skidati s Interneta i pojaviti kao ikona u vašem docku. (Pre)jednostavno.

Svaka aplikacija na Mac App Storeu ima svoj opis, slike i komentare.


Aplikacije imaju svoj opis, slike, komentare i ocjene kao i na iTunes App Storeu, što će vam olakšati kupovinu.


Web stranica aplikacije i razvijatelja su srećom nešto naglašenije nego kod iOS aplikacija.
Osim nalaženja i kupovanja, aplikacije ažurirate putem Mac App Storea.
Zgodna prednost Mac App Storea je što putem njega i ažurirate preuzete aplikacije. Umjesto da se mučite s ažuriranjem aplikacija, jednim klikom ažurirate sve.

Na žalost, čini se da Mac App Store ne prepoznaje većinu postojećih aplikacija. U praksi bi vam dopustio da kupite aplikaciju koju već imate instaliranu.

Ako se ovaj bug ne ispravi, Applemora dodati dodatni dijalog koji će vas pitati želite li zaista kupiti aplikaciju
.


Na žalost, čak i ako Mac App Store prepozna postojeće aplikacije, neće ih moći ažurirati. To tvrdi post Panica, tvrtke koja je razvila neke od najpoznatijih Mac aplikacija poput Transmita i Code


Izvor: net.hr i netokracija.com

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: