Pronađi članak:

10. 1. 2011.

VLC player ipak izbrisan sa AppStore


Ne baš davno pričali smo o tome kako je ZodTTD portovao poznati player VLC na iOS. To je bio pojekat koji mnogo obećavao, koji je omogućio korisnicima tehnike Apple gledanje veću količinu videa bez potrebe za kovertovanjem i slušanje ne podržanih formata. Ali vi se najvjerovatnije pitate, zbog čega je bio? Stvar je u tome, da je VLC Media Player ipak obrisan sa polica AppStore.


Так это было совсем недавно

Jedan od osnivača proekta VLC, Remi Denis-Kurmont, je uložio žalbu Apple-u, zbog ne podudaranja license po kojoj se open-source proekt rasprostranja u AppStore. Naravno, u Kupertinu nisu planirali svoja pravila, i VLC Media Player su jednostavno izbrisali, o čemu nam je Remi i javio preko bloga organizacije Video Lan.

Na kraju krajeva, Apple je izbrisao VLC media player iz svoje prodavnice aplikacija. Na taj način protivurečnosti između Opšte javne license, po kojoj se rasprostranjao player, i politije AppStore bio rješene na ne najbolji način. Ovakav ishod ne bi trebao nikoga da iznenadi, ako se u obzir uzmu prošli presedani.

Naravno, korišćenje VLC media player na iOS uređajima se ovim ne prestaje. Kod mnogih korisnika je ostala skinuta kopija, a za ostale player je premješten na Cydia-u. Rajen Petrih, jedan poznatijih jailbreak-programera je dodao palyer u svoj repo.Ako i vi želite postati jedan od "vlasnika" ove aplikacije, dodajte repo: http://rpetri.ch/repo i besplatno preuzmite VLC media player beplatno.

(iKnez_95)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: