Pronađi članak:

24. 2. 2011.

Mobilni telefoni stvaraju bore




Britanski stručnjak za estetsku hirurgiju dr Žan Luj Sebag, među čije klijente spada i manekenka Sindi Kraford (44), ustanovio je da zurenje u displej mobilnog telefona podstiče stvaranje bora. Kako navodi britanski list “Dejli mejl”, ovaj hirurg smatra da je prevremeno starenje posledica novih smartfona. Dok smo koncentrisani na funkcije mobilnog telefona, napregnuto gledamo u mali ekran, mrštimo se i na taj način dobijamo više bora.

Ako je verovati ovom stručnjaku, brojne aplikacije kojima prekraćujemo vreme tokom vožnje u gradskom saobraćaju dodatno ubrzavaju starenje kože.

Uzgred budi rečeno, smartfoni poput “blekberija” i “ajfona” ne utiču samo na stvaranje bora. Takozvani “SMS palac” nastaje usled preterano čestog slanja poruka, a “mobilni lakat” je osećanje utrnulosti u ovom delu tela posle dugotrajnog telefoniranja.

Ako spadate u one koji veoma često koriste mobilni telefon, ne bi bilo loše da s vremena na vreme primenite masažu lica: stavite kažiprst na slepoočnice pod pravim uglom i pravite blage kružne pokrete - prvo manje, a zatim veće. Ova masaža ima dvostruko dejstvo: sačuvaćete glatkoću kože i opustićete se.

(blic.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: