Pronađi članak:

21. 3. 2011.

iPad 2 ugrožen zbog katastrofe u Japanu



Posledice katastrofe u Japanu u hi-tech svetu neće osetiti samo Sony Ericsson, o čemu smo već pisali, već bi mogla da bude ugrožena i proizvodnja kompanije Apple, naročito u smislu novog tableta iPad 2.

Kako prenosi Rojters, nekoliko ključnih komponenti tog uređaja dolazi upravo iz Japana, pa bi uskoro moglo da dođe do nestašica novog tableta. Među takvim komponentama je i (veoma tanka) baterija, koju proizvodi Apple Japan, tj. Appleova japanska filijala. Veruje se, zapravo, da proizvodnja ove baterije zahteva napredni proizvodni proces, koji je u ovom trenutku dostupan samo u toj zemlji.




Problem se nazire i sa NAND flash memorijskim čipovima, koje proizvodi Toshiba. Ta kompanija je, naime, privremeno zatvorila svoje proizvodne pogone za memorijske čipove, te obavestila partnere da bi moglo da dođe do poteškoća u distribuciji. Ugroženi su čak i proizvođači čiji proizvodni pogoni nisu direktno oštećeni zemljotresom i cunamijem, pošto dosta sirovina za njihov posao dolazi iz ugroženih područja Japana.

Kako tvrdi sajt iSuppli, komponente iPada 2 koje stižu iz Japana su i kompas, DRAM memorija i staklo koje prekriva ekran.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: