Pronađi članak:

4. 4. 2011.

NY Times se seli na iPhone i iPad



Nagađa se da će cena korišćenja aplikacije biće između 15 i 35 dolara za četiri nedelje. Stručnjaci sumnjaju u uspeh.

Prestižni list New York Times napravio je korak napred i pokreće svoje digitalno izdanje, čije će cene pretplate biti otkrivene za 11 dana. Time je list itekako izabrao stranu u 'ratu' weba i aplikacija.

Kako svaki moderniji mobilni uređaj u današnje vreme ima mogućnost surfovanja internetom i korišćenja popularnih browsera, odluka uprave NYT je više nego logična. Prate Ruperta Merdoka i kreću u veliki pohod na novo tržište.




Korisnici koji imaju pretplatu na štampano izdanje imaće pristup digitalnom izdanju, baš kao što imaju i internet izdanju. A korisnici koji nemaju pretplatu imaće mesec mogućnost da pregledaju dvadeset linkova putem digitalne verzije NYT-a, a nakon toga će im se pojaviti poruka koja sugeriše da uzmu pretplatu kako bi mogli bezbrižno pregledati svoj omiljeni medij .

U planu je da će za 15 do 35 dolara korisnici moći da pregledaju NY Times na svom iPhoneu ili iPadu četiri nedelje. Zavisno od toga žele li da ga koriste za sve digitalne uređaje ili pojedine. Cene se možda čine visokim, ali ako se uzme u obzir da su cene za štampanu verziju 45 dolara, cena za digitalne se čini prihvatljivom.

Ovo su prvi učinili listovi poput The Wall Street Journala i Financial Timesa, međutim oni nude opširne analize korisnicima koji od tih analiza žive. Zbog toga, medijski stručnjaci pomno prate ove korake, jer ako čitaoci ne budu spremni da plaćaju za NYT aplikaciju, izvesno da neće biti spremni ni za druge.

A prognoze nisu dobre jer NYT mesečno poseti više od 30 miliona čitalaca . No, smatra se da tek neznatan procenat posetilaca plaća za pun pristup stranici. Koliko taj procenat tačno iznosi, nije poznato, jer iz ove medijske kuće ne iznose, a pretpostavlja se da bi to činili, da je brojka reprezentativna.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: