Pronađi članak:

29. 4. 2011.

Prvi "iPad" napravljen pre 17 godinaTablet računar koji izgleda kao današnji iPad, postojao je još pre 17. godina. Kompanija Knight-Ridder proizvela je 1994. godine - Reader koji neodoljivo podseća na iPad.

Tablet Reader su razvili novinari, dizajneri i istraživači kako bi pokazali kako će u budućnosti izgledati kompjuteri - tanki, prenosivi, sa mogućnošću da prikazuju sliku, zvuk i video istovremeno. To je budućnost kompjutera, ali i novina", rekao je osnivač kompanije Knight-Ridder, Rodžer Fidler i dodao:
"Predviđanja, koja smo izneli tokom devedesetih godina prošlog veka, ispostavila su se kao tačna, pre svega do kakve će transformacije doći u narednih deset, petnaest godina".

Rodžer kaže da im je tada bilo teško da zamisle kako bi se realizovala ideja ’digitalnog papira’, ali da su bili sigurni da će to neko uspeti da uradi u budućnosti.

Pogledajte o cemu se radi:Apple je iPad tablet predstavio januara 2010. Na prezentaciji u San Francisku, direktor kompanije Stiv Džobs je istakao da se radi o uređaju koji je nešto između pametnih telefona i laptop računara.

Godinu dana kasnije Apple je predstavio i unapređenu verziju - iPad 2, kao i novu verziju mobilnog operativnog sistema iOS 4.3.

(mondo.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: