Pronađi članak:

22. 4. 2011.

Tvorac igre Angry Birds na listi najuticajnijihČasopis Time je na svoju listu 100 najuticajnijih ljudi ove godine postavio i Piter Vesterbaka, koji je javnosti najpoznatiji kao osnivač kompanije Rovio, koja proizvodi igre za mobilne platforme, među ostalima i megapopularni Angry Birds.

Tačno je, milioni korisnika pametnih telefona zaluđeni su igrom Angry Birds. No, to nije jedini razlog zašto se Vesterbaka našao na Timeovoj listi.
Njegova kompanija, Rovio Mobile, koja je bila pred propašću pre nego je izdala Angry Birds, danas je div u industriji mobilnih igara, s desetinama miliona dolara koji su u nju uloženi i sasvim ozbiljnim planovima za inicijalnu javnu ponudu u SAD-u.

Ljute ptice kojima gađate zločeste svinje možda izgledaju neozbiljno, ali reč je o najpopularnijoj igri za iPhone, koja Roviu donosi milione dolara zarade.

Igricu Angry Birds mozete kupiti na App prodavnici za 0.99$ ili preuzeti besplatno odavde. Potreban minimum iOS 3. Pogledajte nasu galeriju ostalih iPhone aplikacija.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: