Pronađi članak:

13. 4. 2011.

[Uputstvo] Kako da iz Srbije preuzimate Android aplikacije sa Amazon Appstorea?



Kada smo pisali o otvaranju Amazonove prodavnice aplikacija, koja svaki dan nudi po jednu plaćenu aplikaciju besplatno, oduševljenje ovdašnjih korisnika je splasnulo čim su pročitali da servisu mogu pristupati samo korisnici iz SAD. Tada smo napomenuli da je ipak moguće "prevariti" Amazon Appstore, tj. registrovati se sa lažnim imenom, američkom adresom i kreditnom karticom. Sada konačno imamo i precizna, apsolutno proverena uputstva za to. Naime, i definitivno je jasno da Amazon ne "gleda" korisnikovu IP adresu kako bi odredio njegovu lokaciju, već to radi preko informacija o poštanskoj adresi i kreditnoj kartici.

Jedina loša strana ovakve registracije jeste to što nećete moći da svom lažnom nalogu pridružite svoju pravu kreditnu karticu, pa tako nećete moći da kupujete plaćene aplikacije (tj. da koristite atraktivne popuste). S druge strane, sa besplatnim aplikacijama neće biti nikakvih problema. Uostalom, većina korisnika iz Srbije zapravo i traži isključivo besplatne aplikacije. Bilo kako bilo, pratite sledeće korake i uživajte, barem u onoj jednoj plaćenoj aplikaciji koju Amazon svakog dana nudi besplatno, a koju do sada niste mogli besplatno da svučete sa Android Marketa:



1. Prva i osnovna stvar je da zaboravite svoj postojeći Amazon nalog, ako ga imate. Morate se registrovati ponovo, koristeći email adresu koja do sada nije pridružena nijednom Amazonovom nalogu. Za ovu potrebu možete otvoriti novi email na nekom online servisu, ili možete iskoristiti neki nalog koji već imate, ali ga retko koristite.


2. Kada odaberete novu email adresu sa koje ćete se registrovati (ili otvorite novu), idite na sajt http://www.fakenamegenerator.com. Kao što mu i samo ime kaže, ovaj sajt dozvoljava da veoma jednostavno, u svega nekoliko klikova, generišete lažni identitet. Samo odaberite da želite da bude "lažni Amerikanac", i dobićete lažno ime, američku adresu, broj telefona, ali i lažni broj kreditne kartice.

3. Potom idite na Amazon.com i pokrenite proces otvaranja novog naloga. Za otvaranje naloga treba samo da ukucate lažno ime koje ste dobili, te email adresu i šifru, a za sada nemojte da unosite bilo kakve druge lične podatke.

4. Nakon uspešne registracije i logovanja sa novom email adresom, vratite se na homepage (Amazon.com) i u gornjem desnom uglu pronađite link Your Account. U boksu Settings pronađite link 1-Click Settings. Tu će vam sistem opet tražiti da unesete svoju lažnu email adresu i šifru, a zatim ćete morati da uneste lažnu poštansku adresu "za isporuku". Dakle, ukucajte adresu, grad i poštanski broj koji ste dobili preko sajta http://www.fakenamegenerator.com. 

5. Kada završite sa unosom poštanske adrese, na istoj stranici, u desnom boksu, a pod stavkom Payment method, klikom na dugme Edit unesite podatke o lažnoj kreditnoj kartici, koje ste takođe dobili na pomenutom sajtu.

6. Gornjim postupcima ste kreirali lažni nalog i registrovali se na 1-Click sistem plaćanja, bez kojeg Amazon Appstore ne bi radio na Android telefonu u Srbiji. Sada uzmite vaš Android telefon u ruke, te usmerite mobilni browser na http://amazon.to/getamazonappstore. Kada otvorite ovaj sajt, ulogujte se sa novostvorenim lažnim nalogom. Ovde ćete, potom, preuzeti aplikaciju Amazon Appstore.

7. Kada preuzmete i instalirate aplikaciju, pokrenite je. Iz nje se još jednom ulogujte sa vašim novim lažnim nalogom i - to je to. Sada direktno sa telefona možete preuzimati sve besplatne aplikacije preko servisa Amazon Appstore.



(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: