Pronađi članak:

8. 4. 2011.

Vlasnici iPhonea siromašniji od vlasnika Androida



Do sada smo uvek zdravo za gotovo uzimali nagađanja da su vlasnici iPhonea dobrostojeći u smislu finansija, čim imaju tako "skup", prefinjen ukus, a da su korisnici telefona sa drugim platformama (Android) nešto promišljeniji, te da više biraju u skladu sa svojim realnim potrebama. Međutim, sudeći prema anketama koje su sprovedene u Velikoj Britaniji, zemlji koja se u svakom slučaju može smatrati pravim "uzorkom", situacija je obrnuta. Čak svaki peti vlasnik iPhonea u Britaniji priznaje da mu je glavni tekući račun uvek "u crvenom"! To je duplo više od nacionalnog proseka, pošto tek svaki 10. Britanac priznaje da generalno ima ovu nezgodnu "naviku".

S druge strane, vlasnici Android i BlackBerry telefona mnogo su bliži nacionalnom proseku, a preko polovine njih tvrdi da nikada nisu prekoračili dozvoljeni minus. Takođe, anketa je pokazala da oni u proseku više zarađuju od vlasnika iPhonea. Na primer, 10 odsto vlasnika BlackBerry telefona prijavilo je prihode veće od 50.000 funti godišnje, u poređenju sa 7 odsto onih koji koriste Android telefon, te 5 odsto ljudi koji imaju iPhone. Nešto manje od polovine vlasnika iPhonea zarađuje manje od 20.000 funti godišnje, u poređenju sa 38 odsto vlasnika Androida, te svega 27 odsto vlasnika BlackBerry aparata.




Dok su ove cifre očekivane kada je u pitanju BlackBerry, jer te uređaje najčešće koriste menadžeri na visokim pozicijima, malo nas je iznenadila situacija sa Androidom. Inače, Android je nedavno pretekao Apple iOS na listi najpopularnijih mobilnih platformi u Britaniji.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: