Pronađi članak:

28. 5. 2011.

Android aplikacije uskoro i na Windowsu



Kompanija BlueStacks radi na softveru koji će omogućiti Android aplikacijama da rade sa x86 procesorima, tj. uređajima baziranim na Windowsu. Naravno, prevashodna ideja nije da se Android aplikacije pokreću na Desktop računarima, koji uglavnom nemaju touch ekrane, već na Windows tabletima, kakvih već sada ima dovoljno na tržištu.

Na taj način, Windows 7 tableti bi zadržali svoju osnovnu prednost, a to je poznato korporativno i mrežno okruženje, ali bi korisnici dobili i pristup stotinama hiljada "lakih" zabavnih aplikacija i igara. Inače, BlueStacks je okupio solidan pul investitora, te je u razvoj ove međuplatforme uloženo 7,6 miliona dolara.




Očekuje se da će softver biti spreman za kranje korisnike već tokom trećeg kvartala godine. Kompanija je saopštila da trenutno pregovara sa raznim kompanijama, kako bi nova međuplatforma odmah bila preinstalirana na nove uređaje, ali konkretna imena nisu pominjana. Analitičari pretpostavljaju da se radi najpre o proizvođačima Windows tableta (Acer, MSI i sl).



(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: