Pronađi članak:

19. 5. 2011.

Koje vino večeras? iPhone zna odgovorBez obzira na to koliko voliš vino i razumeš se u to piće, nije lako odabrati odgovarajuće. Pomoć stiže iz... mobilnog telefona!

Besplatna aplikacija "Natalie MacLean Wine Picks & Pairings" skenira barkod na flaši vina i nakon samo nekoliko minuta šalje informacije o kvalitetu vina, ali i o tome sa kojim jelima se slaže.

Aplikacija sadrži bazu podataka za više od 150.000 vina koje se prodaju, većinom, u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.
"I sama sam se mučila da izaberem dobro vino jer je ponuda velika i kupac se lako zbuni“, kaže autorka aplikacije, Natali Mekli, Kanađanka koja je napisala nekoliko knjiga o vinima, među kojima je najpopularija "Crn, beo i skroz pijan“ (Red, White and Drunk All Over).

Prednost ove aplikacije je u tome što od korisnika ne zahteva ukucavanje raznih podataka, već jednostavno skeniranje barkoda.

Mana - to što je dostupna samo vinopijama koje koriste iPhone, ali je autorka obećala da će i korisnicima BlackBerry telefona uskoro biti na raspolaganju.Zahteva minimum iOS 3.0, besplatno preuzimanje odavde. Pogledajte nasu galeriju iPhone aplikacija.

(mondo)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: