Pronađi članak:

16. 5. 2011.

Koncept: MacBook 2020



Novi vikend, novi koncept. Ovaj put se čini kako je pobjegao iz (vrlo) daleke budućnosti kojom vladaju dizajneri poput Tommasa Gecchelina. Ubaci li se u formulu još i kako je riječ o proizvodu s logom nagrižene voćke poslije kiše…vizija Apple MacBooka u 2020.godini.

I tako zatvorenih očiju (ma zapravo, otvorenih, kako biste ovo čitali i gledali) šibamo u tu budućnost. Nema miša. Nema tipkovnice. Nema kablova. Molekularna proizvodnja se zahuktala, mikrokristalne rešetke i nanomaterijali omogućuju transformaciju uređaja u džepnu veličinu po želji. Ta tehnologija omogućuje slaganje ovog stroja u vrlo tanke slojeve od kojih svaki ima različitu funkciju. Ne, laptopi i dalje ne rade tost ujutro uz mili glas Christine Hendricksn’da.




Uglavnom, jedan od navedenih slojeva je zadužen za emitiranje ultrazvučnih valova koji bi tobože trebali poslužiti za pružanje taktilnih povratnih informacija, drugi sloj je foto galvanski za električni sokić, posebne 3D kamerice, holo emiteri, etc. Svakako je zanimljivo kako je Tommaso za praktički svaki dio laptopa samo implementirao današnje „tehnologije u razvoju“ koje se mogu vidjeti u galeriji. Uživancija. Samo, pitanje je koliko je ovo izvedivo i do 2050. a kamoli nešto sitno godina od danas.


Stoga slijed nagli trzaj i neizbježni povratak u više nego “ožičenu” stvarnost. Hm’da, pitanje je hoće li Samsung te daleke vizije budućnosti napraviti nešto slično ovome pa da se nastave s patentnim tužbama. Tada će budući klinci reći – “Eh tata, ni danas ništa nova.” Paradoksalno, zar ne?

Pogledajte ostatak slika:

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: