Pronađi članak:

1. 6. 2011.

Apple želi Samsungove AMOLED ekrane za iPad 3Izgleda da Apple u svoj predstojeće iPad 3 želi da ugradi Samsungove ekrane zasnovane na tehnologiji aktivne matrice ogranskih svetlećih dioda (Active Matrix Organic Light Emitting Diode, AMOLED).

Naime, najveće korejske novine na engleskom jeziku, The Korea Herald, izveštavaju da je Appleov visoki rukovodilac Tim Kuk sa kolegama iz Samsunga dogovarao planove saradnje tokom svog nedavnog boravka u Južnoj Koreji, a jedan anonimni izvor im je rekao da Apple želi Samsungovu tehnologiju AMOLED ekrana za svoje unapređene verzije tabličnog računara iPad 2.

Samsung koristi AMOLED ekrane na svojim pametnim telefonima kao što je Galaxy S 2, ali ne i na tabličnom računaru Galaxy Tab. Ipak, kako se navodi u izveštaju, Samsung bi mogao da ugradi ovaj tip ekrana u svoje buduće modele tabličnih računara.

Samsung je porekao bilo kakve razgovore s Appleom na temu AMOLED ekrana, dok je Apple po običaju ostao nem.
AMOLED tehnologija smatra se superiornom u odnosu na LCD tehnologiju izrade ekrana, jer troši manje energije i nudi bolje osvežavanje slike, ali je trenutno skuplja u odnosu na konkurentnu tehnologiju i sklonija je degradaciji.

Međutim, veruje se da je Samsungova AMOLED tehnologija, koja se često naziva i Super AMOLED, manje sklona degradaciji u odnosu na standardnu AMOLED tehnologiju, ali i da se lakše nosi sa nedostacima koji su karakteristični za AMOLED ekrane, kao što je refleksija pri jakoj svetlosti.

(mikro.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: