Pronađi članak:

22. 6. 2011.

Samsung i Apple pred vansudskim poravnanjem?



Kao što smo već više puta pisali, Apple je u aprilu pokrenuo ozbiljan pravni proces protiv kompanije Samsung zbog kršenja nekoliko patentnih i prava na robnu marku. Amerikancima je najviše zasmetalo to što neki južnokorejski proizvodi, pa čak i njihova prodajna pakovanja, nedvosmisleno podsećaju na iPhone i iPad.

Reakcija Samsunga je bila kontratužba, takođe zbog narušenih patenata. Ipak, kako prenosi Rojters, na pomolu je vansudsko poravnjanje ova dva giganta. Na ročištu održanom u petak, Appleovi pravnici su navodno obavestili sud da dve kompanije u vanduskim kontaktima razmatraju mogućnost poravnanja. Predstavnici Samsunga, međutim, za sajt V3.co.uk demantovali su da postoje konkretni razgovori sa Appleom.




Analitičari podsećaju sa su Apple i Samsung međusobno toliko povezani, da bi svaka ozbiljnija pravna bitka išla na obostranu štetu. Naime, proizvodnja Appleovih uređaja u ogromnoj meri zavisi od komponenti koje proizvode članice Samsung grupe. Gledano iz ugla južnokorejskog proizvođača, ta saradnja je toliko velika da je Apple trenutno Samsungova druga najveća "mušterija", odmah iza kompanije Sony. Amerikanci Samsungu generišu godišnji promet od preko pet milijardi dolara.

Ukoliko napravi dogovor sa Samsungom, Apple bi značajnoj meri smanjio pravni pritisak kojem je izložen u poslednje vreme. Podsećamo, kompanija je nedavno postigla vansudsko poravnjanje sa kompanijom Nokia.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: