Pronađi članak:

12. 6. 2011.

[Uputstvo] Kako da podignete iPhone 4/3GS na iOS 4.3.3 bez podizanja baseband-a?Ovo uputstvo objasnjava kako da podignete svoj iPhone 4 ili 3GS na poslednju stabilnu verziju iOS-a 4.3.3 bez podizanja baseband-a, samim time i cuvanja unlock-a. Za one koji se oslanjaju na softverski (ultrasn0w) unlock, a ne na SIM free i Gevey unlock.

Potrebno:

iPhone 3GS sa basebandom 05.13.04 ili nizim
iPhone 4 sa basebandom 01.59.00 ili nizim

Custom iPhone 3GS iOS 4.3.3 Custom IPSW (preuzmi)
Custom iPhone 4 iOS 4.3.3 Custom IPSW (preuzmi)

Oficijelni iPhone 3GS iOS 4.3.3 (preuzmi)
Oficijelni iPhone 4 iOS 4.3.3 (preuzmi)

redsn0w 0.9.6rc16 (Windows)
redsn0w 0.9.6rc16 (Mac)

iTunes (preuzmi)
Da pocnemo:

1. Odgovarajuce preuzete fajlove stavite u jedan folder2. Pokrenite Redsnow, ako ste na Windowsu 7, pokrenite ga kao administrator, pa izaberite Browse3. Idi te do foldera gde ste preuzeli oficijelni IPSW za svoj tel4. Kada se verifikuje IPSW, izaberite Next. Redsn0w ce pripremiti fajlove za jailbreak. Pojavice se ekran u kome trebate da stiklirate samo “Just Enter Pwned DFU mode Right Now” zatim izaberite Next.5. Povezite iPhone sa racunarom i iskljucite ga, pa Next.6. Drzite Sleep taster 3 sekunde. Pritisnite Home taster ne pustajuci Sleep, i drzite 10 sekundi. Pustite Sleep i nastavite da drzite Home dok se ne pojavi sledeci ekran. Ako ne uspe iz prve, pokusajte ponovo.Kada se tel konacno nadje u DFU modu pocece proces. iPhone ce se reboot-ovati.Proces je gotov kada se pojavi sledeca poruka, i iPhone je spreman da primi Custom IPSW preko iTunes-a.7. Pokrenite iTunes i odmah ce vam izbaciti sledecu poruku, gde cete izabrati OK.8. U iTunesu izaberite svoj iPhone pa drzeci Shift kliknite na Restore.9. iTunes ce vam traziti IPSW fajl. Idite do foldera gde ste preuzeli fajlove i izaberite custom IPSW fajl za svoj iPhone.iTunes ce sada da snimi custom iOS 4.3.3 na iPhone. Proces traje oko 10min i kada se zavrsi, iTunes ce vas obavestiti o tome. iPhone ce se resetovati.

Kada se podigne, imacete jailbreakovan i aktiviran iPhone sa iOS 4.3.3 sa Cydiom. Da biste ga otkljucali, instalirajte ultrasn0w sa Cydije.

Ako kojim slucajem telefon nije aktiviran ili Cydia ne radi kako treba (sto je retko) uradite sledecih nekoliko dodatnih koraka:

10. Pokrenite ponovo Redsn0w i idite do oficijelnog IPSW fajla (koraci 2 i 3). Izaberite Next, a zatim stiklirajte samo "Install Cydia".11. Izaberite Next, povezite iPhone i iskljucite ga. Zatim opet Next pa pratite korake 5 i 6. Pratite uputstvo i otpocece proces.

Program ce vas obavestiti kada bude gotovo. Ostatak se desva na telefonu i traje oko 5 min. Ako je sve proslo kako treba imacete aktiviran i jailbreakovan iPhone sa sacuvanim basebandom i Cydiom.

Pogledajte nasu galeriju ostalih uputstava za iPhone.

(techdeville.)

2 коментара:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: