Pronađi članak:

3. 7. 2011.

Apple sprema novu platformu za čitanje štampeAmerička kompanija Apple najavila je da će razviti platformu za iPhone i iPad koja će služiti za preuzimanje i postavljanje novinskih sadržaja - Newsstand.

Aplikacija Newsstand biće centralno mesto na kojem će korisnici moći da preuzimaju i postavljaju sadržaje dnevnih listova i magazina, a biće deo softvera iOS5, koji će biti pušten ove jeseni.
Newsstand će zameniti veliki broj pojedinačnih aplikacija za pregled dnevnika i magazina, navodi se na blogu kompanije Apple.

Prema rezultatima istraživanja, 26 odsto vlasnika tableta preuzima aplikacije za pregled dnevnih listova, a 20 odsto za pregled magazina.

Skoro 50 odsto korisnika je reklo da bi radije plaćalo aplikaciju ako bi to značilo manje ili nimalo reklama, prenela je Međunarodna medijska asocijacija.

Istraživanje je pokazalo da vlasnici tableta u SAD predstavljaju 12 odsto Internet populacije, ali se predviđa da će taj udeo početkom sledeće godine porasti na 23 odsto, što znači 54 miliona ljudi.

(mondo)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: