Pronađi članak:

27. 7. 2011.

FaceForward: Lakši način pokretanja Facebook aplikacije za iPad



Ako imate iPad, onda vec znate da posto gospodin Zuckerberg misli da iPad nije mobilni uredjaj, i ne postoji Facebook aplikacija za iPad. Korisnici iPada su primorani da koriste mobilnu internet verziju ili jednu od desetina Facebook aplikacija napravljenih od strane drugih kompanija koje su vidjele potrebu za ovom aplikacijom. Vec mjesecima slusamo glasine kako Facebook parvi HTML 5 verziju Facebook aplikacije za iPad ali nikako nista da izadje na App Storeu.

Prije par dana Americki blog TechCrunch je u kodu Facebook aplikacije za iPhone otkrio postojanje Facebook aplikacije za iPad koja se moze instlirati i otvoriti na iPadu promjenom par funkcija u kodu.




Naravno nakon sto je vijest objavljena na vecini tehnoloskih blogova, trebalo je manje od 12 sati da Facebook promjeni ovaj kod i ponovno zakljuca iPad Facebook app.

Medjutim manje od 12 sati kasnije poznati Cydia developer Ryan Petric je napravio FaceForward tweak koji vam omogucava da koristite Facebook iPhone app na iPadu.

Mi ovdje ne govorimo o iPhone verziji koja nije predvidjena za iPad, vec o pravoj iPad aplikacji koja podrzava app preko cijelog zaslona.

Ako zivite na Facebooku i na svom iPadu onda je ovo odlicna vijest. Ja sam upravo testirao ovaj tweak i moram reci da radi savrseno. Ne samo to, vec je i iPad Facebook app sam od sebe odlican. Definitivno vrijedan instalacije. Naravno app ima par bubica ali nista sto bi vas sprjecilo da ga svakodnevno koristite.

Uputstvo kako instalirati tajni iPad Facebook app?

Korak 1: Skinite najnoviju verziju besplatnog Facebook appa za iPhone preko vaseg iPada.

Korak 2: Odite u Cydiau i nadjite “FaceForward” tweak na BigBoss Repou te ga instaliraj te na iPad

Korak 3: Otvorite Facebook app i pocnite ga koristiti.

To je sve. Uzivaj te u Facebooku preko iPad-a.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: