Pronađi članak:

20. 7. 2011.

Google+ dobija i igrice?



Duboko u kodu nove društvene mreže Google+, ambiciozni programeri pronašli su interesantni logo Google Gamesa, usluge koja nam je trenutno nepoznata, ali za koju blogosfera veruje da je u uskoj vezi sa samim Plusom.

Naravno, Games bi trebalo da omogući igranje online igrica između korisnika nove mreže. I ako sam logo nije nikakav dokaz, jer ga svako od nas može napraviti za dva minuta, u kodu su navodno pronađene tekstualne reference ka novim Web API-jima. Ovo "iskopavanje" koda delo je istog momka koji je, na sličan način, otkrio Google+1 komandu pre nego što je ona zvanično predstavljena.




Uostalom, glasine o ovakvom servisu kompanije Google nisu od juče. Analitičari podsećaju da je Google sredinom prošle godine investirao između 100 i 200 miliona dolara u kompaniju Zynga, jednog od lidera na tržištu masovnih Web igara, koja je svoje ime izgradila prvenstveno na Facebooku.

Svakako, ukoliko Google Games bude ono što pretpostavljamo da će biti, Zynga će biti duboko umešana u takvu igračku platformu, a pominju se i kompanije kakve su Playfish i Playdom.

Ako i dalje nemate Google+ nalog, evo kako da ga otvorite.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: