Pronađi članak:

11. 7. 2011.

Google Maps 5.7 za Android donosi interesantna poboljšanja



Jedna od najvećih prednosti Nokia Mapsa, osim besplatne navigacije za ogroman broj zemalja, jeste mogućnost da korisnik mape instalira na svoj uređaj preko računara, ili da ih jednostavno unapred skine preko Wi-Fi mreže, kako telefon ne bi generisao nepotreban Internet saobraćaj. Google Maps, s druge strane, još uvek nije dostupan u tako velikom broju država (ni jedan ni drugi, uostalom, ne pokrivaju Srbiju), a uz to se oduvek obilato naslanjao na mobilnu Internet konekciju. Sada se to menja. Nakon što je najpre uveo mogućnost automatskog "keširanja" mapa za područje u kojem se korisnik nalazi, sada je dodata i mogućnost manuelnog biranja mapa koje želite da sačuvate i kasnije koristite bez bilo kakve Internet konekcije.






To je moguće zahvaljujući funkciji "Download map area", koju je razvio čuveni Google Labs. Tako sa novim Google Mapsom 5.7 za Android možete da izaberete regiju za koju želite da preuzmete mape (ne morate trenutno biti na toj lokaciji) i jednostavno ih sačuvate na svojoj memorijskoj kartici. Telefon će sačuvati bazne mape za odabranu lokaciju, ali i za radijus od 10 milja (16 kilometara), u kojem se nakon toga preuzete mape mogu koristiti bez Internet konekcije. Mape se u memoriji telefona automatski čuvaju mesec dana, a u svakom trenutku ih možete i ručno izbrisati.



Druga poboljšanja verzije 5.7 uključuju i novu navigaciju unutar kompleksnih sitema gradskog saobraćaja, i to u preko 400 gradova sveta. Sistem će prepoznati vašu trenutnu lokaciju i podsetiti vas kada treba da siđete, koja stanica je vaša i koju drugu liniju treba da uhvatite. Poboljšano je pretraživanje, te olakšan pristup određenim funkcijama.



Besplatno preuzimanje: Google Maps 5.7 na Android Marketu

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: