Pronađi članak:

12. 7. 2011.

iOS 5 beta 3 - Nove opcije





U Podesavanjima Safari-ja se ponovo pojavila mogucnost brisajna informacija o posjecenim web stranicama. Pojavila se i nova mogucnost, koja ce obradovati sve vlasnike brzog interneta, od sada se u isto vrijeme moze skidati do cetiri aplikacije iz AppStore. Ipak, savjetujemo da ne isprobavate ovo bez Wi-Fi konekcije, jer rizikujete napraviti sebi poveci racun za mobilne usluge.



U trecoj beti mozete podesiti zvuk za dolazeci SMS. Konacno cemo prestati gledati scene u kojima se vise iPhone vlasnika u isto vrijeme hvata za dzep kada cuje klasican zvuk 'Staklo'.



Na nekom od prethodnih screenshota ste sigurno primjetili mali crni kvadratic sa velikom tackom u sredini. To nije neki dodatak iz Cydia-e, niti gigantski piksel koji je izasao iz funkcije



U novoj beti Apple je dodao opciju 'Pomocni gestovi', poslije cije se aktivacije otvara mali prozor, u kojem ce se moci, naprimjer, rotirati ekran, podesiti glasnocu, zakljucati uredjaj ili cak dodati neki svoj pokret za neku odredjenu opciju.



Ova novina kao da pokrece korisnike iPad, iPhone i Pod Touch da odustanu od koriscenja Homce dugmeta. I plus kad se dodaju 'Multitasking gestovi' iz iOS 4.3 beta...







Ikonica aplikacije Reminders je ostala bez natpisa: Apple je odlucio da se ne zamara prevodjenjem rijeci «Milk, Eggs, Bread» i jednostavno je stavio cetiri crtice. Prvi korisnici koji su se odvazili da instaliraju iOS 5 beta 3, javalju o povecanoj brzini rada, i ne mogucnosti dopisivanja preko aplikacije iMessage sa korisnicima koji jos uvijek 'sjede' na prvo ili drugoj beti.
Odmah poslije izlaska nove bete, clanovi iz Dev-Team su javili da njih jailbreak alat radi, ali to je vec sasvim druga prica. Zapamtite samo ovo - instalirati beta verzije iOS-a, mogu samo Apple-developeri, te korisnici ciji su UDID kodovi uneseni u bazu developera.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: