Pronađi članak:

17. 7. 2011.

Mr. Ninja – Nova zarazna App Store igra za iPhone



Mr. Ninja je jedna od onih veoma jednostavnih ali zaraznih igara od kojih se ne mozete odvojiti satima a nekada i danima. Sa obzirom da sam ja osobno izgubio zadnjih par mjeseci igrajuci ovu igru na svakoj pauzi, odlucio sam da vam je predstavim na Omizio.com u slucaju da vec niste naletili na nju.

Igra se odvija u zemlji zalazeceg sunca, ili bar tako izgleda sa obzirom da svaki nivo ima podlogu u nekom tonu narandjasto zute boje. Naime napali su vas vanzemaljci a vas zadatak, kao ninja, je da ih eliminirate svojom katanom.



Mr.Ninja je igra u kojoj ćete testirati svoju “hand-to-eye” koordinaciju. Zadatak igre je da preskačete sa valjka na valjak koji se okreću različitim brzinama, te kupite vanzemaljce koji lebde u zraku. Ako skočite prerano ili prekasno, desit će se jedna od dvije stvari. Ako ne doskočite do sljedećeg valjka, gubite život, a ako ne uhvatite sve vanzemaljce, gubite poene, odnosno lanac poena koje ste skupili.



Cilj igre je, naravno, sakupiti što više poena. Bonus poene dobivate ako ubijete sve vanzemaljce između svakog valjka. Naravno, valjci su postavljeni na različitim udaljenostima, te se okreću različitim brzinama i u različitim smjerovima..




Kontrole igre ne mogu biti jednostavnije. Tap za skok ili double tab za dupli skok. Sve je u kordinaciji. Zvuči jednostavno, ali nakon par nivoa i nije. Igra ima tri različita moda, pa ako vam dosadi normal mode, možete probati “time attack” ili “extreme” mode. Naravno, svoj high score možete podijeliti i sa ostalima putem Game Centra, Facebooka ili Twittera.



Mr.Ninja je jedan od onih jednostavnih naslova, te čak izgleda i glupo, ali kada počnete igrati, možete nastaviti satima i danima i da vam nikada ne dosadi.

Video demo:



iTunes stranica za kupovinu (0.99$). Besplatno preuzimanje odavde. Pogledajte nasu galeriju aplikacija za iPhone.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: