Pronađi članak:

17. 8. 2011.

Biografija Stiva Džobsa pomerena za novembar



Oni koji nestrpljivo iščekuju da zavire u svet Stiva Džobsa imaju razloga za radovanje - njegova biografija biće objavljena 4 meseca ranije.

Biografija glavnog rukovodioca i suosnivača Applea, koju je napisao nekadašnji glavni urednik "Tajma" Volter Ajzakson (Walter Isaacson), biće objavljena 21. novembra u SAD, a ne kako je prvobitno bilo objavljeno 6. marta 2012, saopštila je izdavačka kuća "Sajmon & Šuster" (Simon & Schuster) .

Knjiga "Stiv Džobs: biografija" (Steve Jobs: A Biography) na 448 strana, je prva biografija koju je odobrio vizionarski kreator uređaja kao što su Mac, iPod, iPhone i iPad.




Autor biografije je, kako je objavio američki lanac knjižara "Barns & Nobl" (Barnes & Noble), vodio više od 40 razgovora sa Stivom Džobsom tokom perioda od dve godine, kao i intervjue sa više od 100 osoba - njegovim članovima porodice, prijateljima, protivnicima, konkurentima i kolegama.

U "Barnsu i Noblu" su istakli da je Džobs sarađivao na knjizi, ali da nije tražio nikakvu kontrolu nad sadržajem, čak ni pravo da ga pročita pre objavljivanja, a da je podsticao kako svoje prijatelje, tako i neprijatelje da slobodno govore o njemu.

"Uradio sam dosta stvari kojima se ne ponosim, kao što je način na koji sam se poneo kada mi je devojka ostala u drugom stanju kad sam imao 23", prenosi sajt 9to5Mac Džobsove reči. "Ali nemam nikakve kosture u ormanu koji ne smeju da izađu na videlo".

Zvanični opis biografije kaže da je to "hronika jednog burnog života i ekstremno jake ličnosti kreativnog preduzetnika koji je, zahvaljujući svojoj strasti za savršenstvom i grozničavom entuzijazmu, izvršio revoluciju u šest različitih industrija: personalnih računara, animiranih filmova, muzike, telefona, tablet računara i digitalnog izdavaštva".

Knjiga u tvrdom povezu koštaće 20,40 USD i nema sumnje da će, baš kao njegovi iPhoneovi i iPadovi, biti razgrabljena brzinom svetlosti.

Za početak, evo nadahnutog govora Stiva Džobsa diplomiranim studentima na Stenfordu gde je spomenuo neke anegdote iz svog života:



(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: