Pronađi članak:

28. 8. 2011.

Googleove mape dobile vremensku prognozu



Google je saopštio da je u saradnji sa lokacijom Wearher Channel i američkom Laboratorijom za pomorska istraživanja omogućio da njegove mape (Google Maps) dobiju i podatke o vremenskoj prognozi.

Novi “vremenski sloj” se aktivira pomoću mini-aplikacije koja se nalazi u gornjem desnom uglu prozora aplikacije Google Maps.




Nakon što se dobije vremenska prognoza na karti odabrane zemlje, biranje sličice pored nekog grada otvara poseban prozor sa podacima o vlažnosti vazduha i brzini vetra za taj grad, kao i sa vremenskom prognozom za naredna četiri dana.

Pored toga, korisnici mogu u levom oknu aplikacije Google Maps da biraju jedinice za brzinu vetra (km/h, mph, m/s) i temperaturu – stepeni Celzijusa (C) ili Farenhajta (F), kao i da uključe ili isključe prikaz oblaka kada uveličavaju prikaz mape.

Predstavnici Googlea saopštili su da podaci o vremenu potiču sa lokacije weather.com, dok informacije o kretanju oblaka pruža Laboratorija za pomorska istraživanja.



Usluga Maps već sadrži slojeve sa informacijama o topografiji i saobraćajnim uslovima u različitim zemljama širom sveta, a od jula ove godine korisnici u 13 evropskih zemalja mogu da dobiju i “žive” podatke o stanju na putevima.

Isrobajte sami vremensku prognozu na Google mapama ovde.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: