Pronađi članak:

5. 8. 2011.

iPhone 5 i pojednostavljeni iPhone 4 na tržištu od jeseni



Stigao je oš jedan izvještaj o navodnom, jeftinijem iPhone modelu.

Nakon nekoliko izvještaja koji su govorili da ćemo ove godine pored potpuno novog dobiti i jeftiniji model iPhone-a sada postoji još jedan izvor koji govori o tom modelu. Priča je „iskopana“ na kineskom sajtu Soho.com a njihov izvor je, ni manje ni više, China Telecom.

Osoba upoznata sa poslovnim planovima ovog operatera, inače u vlasništvu Narodne Republike Kine, kaže kako će od kraja listopada isti nuditi iPhone 5 ali i „pojednostavljenu“ verziju iPhonea 4. Izvještaj govori kako China Telecom ima ugovor sa Appleom koji im obezbjeđuje oba uređaja a s obzirom da je Tim Cook (de facto CEO Applea u ovom trenutku) viđen nedavno u Kini možemo pretpostaviti da u ovome ima barem zrnce istine. Navodno, jeftiniji uređaj trebao bi biti iPhone 4 klon a detaljnije specifikacije nisu spomenute. Model bi bio namijenjen tržištima zemalja u razvoju, kao što je i sama Kina.




Da li će Apple stvarno odustati od svoje trenutne poslovne politike da tržištu kao jeftiniji model nudi prošlogodišnji iPhone? Postojale su i glasine kako bi taj jeftini model bio iPhone 3GS, koji bi u svojoj trećoj tržišnoj godini imao ulogu pre-paid modela koji se prodavao bez ugovornih obaveza. Kako nedavne glasine govore da iPhone 3GS već par tjedana nije moguće kupiti u nekim zemljama sumnjamo da se proizvodnja tog modela ipak gasi. Ako će iPhone 5 biti u rukama žitelja „najmnogoljudnije zemlje svijeta“ krajem listopada, to bi značilo da će prezentacija ipak biti održana u rujnu (kada bi trebao biti dostupan i u SAD).

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: