Pronađi članak:

3. 8. 2011.

iPhone 5 prototipi na testiranju kod operatera



Prvi iPhone 5 prototipi su na testiranju u laboratorijama operatera!

Čini se da više ne može osvanuti dan bez nove iPhone 5 glasine. Britanski list Guardian špekulira kako je Apple već poslao prototipe pomenutog uređaja na adrese par vrhunskih telekomunikacijskih operatera u svrhe testiranja.

Ono što je zanimljivo je to da iPhone 5 iz Cupertina odlazi zapakiran u temeljito zatvorene i osigurane kutije kako bi se izbjegli pogledi znatiželjnika. Samo nekoliko ljudi uopće će biti u prilici da otvori te kutije i baci oko na sadržaj koji će biti testiran na kompatibilnost sa mrežom u testnim centrima tih operatera. Čak i korisnici tih privilegija neće imati predstavu o dizajnerskim značajkama novog uređaja pošto će on dolaziti dobro zamaskiran u formu nekog od prošlih iPhonea. I pored toga, opisuje se kako je sigurnost na zaista zavidnom nivou. Čini se kako Apple po svaku cijenu želi izbjeći još jedan “Gizmodo” incident. Kada se testirao, iPhone 4 je opasno nalikovao na iPhone 3GS (pogađate kako ovaj problem nisu imali prilikom tranzicije sa iPhonea 3G na 3GS). Imajući to u vidu može se ustvrditi kako prototipi iPhonea 5 nekom promatraču mogu izgledati kao sasvim obični iPhone 4. Nije nikakva tajna da operateri vrše testiranja nadolazećih uređaja na svojoj mreži, a kada se sjetimo prošlogodišnjeg “antennagate” skandala lako je uvidjeti kako je to i u najboljem interesu Applea.




Guardian dalje pretpostavlja kako Apple ima odgovarajući sustav prepoznavanja, te ako se neki od uposlenika pomenutih operatera odluči da podijeli fotografiju uređaja sa širom javnosti Apple će znati kod kojeg operatera je prototip zadužen. Sankcije za ovako nešto možete sami zamisliti. Nakon što je jučer drugi analitičar pobio raniju glasinu o izlasku iPhonea 5 u listopadu i “lansiranje” ponovo pomjerio za rujan, današnja glasina još jednom ide u prilog “rujanskom spektaklu.”

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: