Pronađi članak:

7. 8. 2011.

Speech to Text funkcija otkrivena u iOS beta 5



Ako se sjecate Apple je prosle godine kupio poznatu speech to text kompaniju Nuance koja stoji iza poznatih aplikacija za prepoznavanje govora na racunalima i mobilnim uredajima.

Naravno svi su odmah pomislili da ce sljedeca verzija iOSa imati funkciju prepoznavanja govora to mnoge nove govorne komande medjutim to se nije desilo.

iOS 5 konferencija je dosla i prosla a ni spomena o govornim komandama ili ikakvom prepoznavanju govora.




4 bete iOS 5 su izbacene i nista, sve do jucer. Jucer je izbacena 5 beta verzija iOSa 5 za developera koja u sebi izmedju ostalog sadrzi kod za glasovne komande te Speech to Text komande.

9to5Mac.com blog koji je postao poznat po pronalazenju tajnih kodova u iOSu 5 kao proslotjedne funkcije za prepoznavanje lica je jucer ne samo naisao na kod za speech to text vec je i stavio screenshotove ove funkcije za SMS poruke na svoj websajt.



Prema njihovom izvjescu i kao sto mozete vidjeti iz ovog screenshota, ako zelite reci svoju sms poruku umjesto je istipkati na iPhoneu samo stisnete novu tipku mikrofona te kazete sto zelite poslati u sms poruci.

Prilicno cool. Naravno jos uvjek nema pomena koji ce jezici biti zastupljeni uz ovu funkciju, tako da ako ne pricate Engleski nemoj te se previse radovati ovoj funkciji dok Apple zvanicno ne izbaci zastupljene jezike.

No sto vislite mislite o ovoj funkciji? Da li ste ikada koristili i jedan od Nuance aplikcija?

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: