Pronađi članak:

2. 9. 2011.

Ikonica u Photo Stream Beta ukazuje na dizajn iPhona 5



Prije nekoliko dana developerima je proslijeđen iOS 5 u sedmoj beta verziji u kojoj, na žalost nas radoznalih, nije donio ničeg novog osim par zakrpi. Od strane medija koja prate dešavanja oko Applea spremnije je dočekan novi Photo Stream Beta koji je donio i jedno iznenađenje. Ikona čiji je zadatak bio prikazati kako svoje fotke možete ubaciti u Photo Stream i preko svog iPhonea prikazala je skicu bitno drugačijeg iPhonea od onog kojeg mi poznajemo i volimo.





Ekipa sa 9to5mac.com željno je dočekala i ovu mrvicu željene ili neželjene informacije iz Applea i potrudila se da pribavi render iPhonea 5 baziran na skici sa te ikone. Ako ste u prethodnim mjesecima vrijedno pratili sve glasine koje su okruživale iPhone 5 onda će vam se ovaj render sa razlogom učiniti poznatim. Ekran razvučen opasno do blizine ivica uređaja te ovalno umjeto kružnog Home gumba prve su značajke koje privlače pogled.



Ovakav uvećan ekran pobio bi ranije glasine koje su nas uvjeravale kako će isti na iPhoneu 5 mjeriti barem 3,7 inča u dijagonali a nejasna bi ostala sudbina, očito zlosretnog, Home gumba i njegove budućnosti kao kapacitivnog senzora. S druge strane, dijelovi koje smo nedavno vidjeli poput ekrana sa digitizerom, očito, ne bi odgovarali ovakvom iPhoneu što onda sugerira postojanje iPhonea 4S uporedo sa iPhoneom 5. Kako onda Apple planira napraviti distnikciju između ova dva modela? iPhone 5 mora biti u znatnoj mjeri brži i što sve ne da pažnju zahtjevnih kupaca odvrati od jeftinijeg iPhonea 4S zbog kojeg bi glavu (i novce) trebali izgubiti kupci iz zemalja u razvoju.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: