Pronađi članak:

21. 9. 2011.

Uskoro ipak 2 nova iPhone modela?



Prema izjavama Marka Moskowitza, analitičara finansijske institucije J.P. Morgan, Apple će ove jeseni izbaciti 2 nova iPhone modela.

Model sa novim dizajnom, označen kao iPhone 5 i poboljšani iPhone 4 model, označen kao iPhone 4 plus.

U poruci koju je dao investitorima, Mark Moskowitz navodi da će novi model biti tanji i lakši, da će imati veći retina displej i donijeti značajne, ali ne i radikalne izmjene u fizičkom dizajnu.

Novi iPhone 5 bi trebalo da bude zasnovan na A5 procesoru, koji se sada ugrađuje u iPad 2 ili da ima noviju A6 verziju procesora. Pored poboljšanog procesora, Moskowitz očekuje i RAM memoriju od 1GB.




Moskowitz je ponovio neka ranija očekivanja, koja su dolazila od velikih medijskih kuća poput Reutersa i Blomberga, da pored iPhone 5 modela, možemo da očekujemo iPhone 4 plus model. Ovaj model bi trebao da donese hardverska poboljšanja u odnosu na postojeću četvorku.

Unaprijeđeni iPhone 4 model bi trebao da bude fokusiran na tržište Kine, za koju Apple ima ogromna očekivanja.

U prilog tome govore i raniji kontakti direktora Applea i China Telekoma, kao i činjenica da Apple u ovom trenutku gradi preko 20 Apple prodavnica širom Kine.

Postojeći iPhone 4 model bi na tržištu trebao da zauzme mjesto koje sada drži 3GS model, te sa nižom cijenom bio na kraju iPhone ponude.

U prethodnoj poruci investitorima, Moskowitz je naveo da on ne očekuje da će Apple ove godine izbaciti iPad 3, jer ostali proizvođači tableta ne uspjevaju da uhvate korak sa postojećim iPad modelima.

Prema njegovim istraživanjima Apple je već izbacio prototip ovog uređaja, ali za njegovo lansiranje još uvijek ima vremena.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: