Pronađi članak:

30. 10. 2011.

Samsung - najveći proizvođač smartfonaSmatrali ga plagijatorom ili ne, Samsung je uspeo. Postao je najveći proizvođač smartfona na svetu.

U periodu od jula do septembra ove godine, Samsung je prodao 27,8 miliona smartfona, Apple 17,1 milion, a Nokia 16,8 miliona uređaja.

Slabija prodaja koju je zabeležio Apple povezuje se sa činjenicom da su mnogi čekali novi iPhone, za koji se znalo da izlazi u septembru ili oktobru, ali to ne menja činjenicu da je Samsung uspeo da proda 10 miliona primeraka više.
Samsung je, kažu analitičari, uspeo da pokaže kako se može profitirati na Android platformi, a za ovaj uspeh svakako je zaslužna i odlična prodaja modela Samsung Galaxy S2.

Prema podacima Strategic Analyticsa, udeo na smartfon tržištu koji ima Samsung u ovom momentu iznosi 23,8 posto, dok je Appleov udeo 14,6 procenata.

Globalna isporuka smartfona u odnosu na prošlu godinu porasla je za 44 procenata.

Inače, poslednjih par meseci nisu bili jednostavni za poslovanje Samsunga, jer je prodaja pojedinih uređaja privremeno ili trajno zabranjena u određenim zemljama (Nemačka i Australija - Galaxy Tab 10.1 i tri modela smartfona u Holandiji), a kao posledica tužbi koje je Apple podneo. Sa druge strane, Samsung je krenuo sa sličnim akcijama i traži zabranu prodaje novog iPhonea u Italiji, Francuskoj, Japanu i Australiji, ali mu to, za sada, nije uspelo.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: